Het verhaal van… Peter’s Aston Martin

De link tussen Aston Martin en James Bond is makkelijk gemaakt

Maar in dit geval begint het verhaal ook echt bij de Britse superspion. We gaan terug naar de jaren 60. De nieuwste James Bond film, Goldfinger, verovert harten van autoliefhebbers over de hele wereld met de waanzinnige Aston Martin DB5 en alle gadgets die de auto had: een kogelscherm die omhoog kwam bij de achterruit, machinegeweren achter de knipperlichten, messen uit de wieldoppen om banden aan gort te scheuren. Mind blowing! Een vriendje van Peter had een speelgoedversie van de James Bond DB5 waar Peter mee kon spelen en als “apie van 7 jaar”, zoals Peter het zelf zegt, vond hij het waanzinnig. Het Aston Martin zaadje was geplant.

Het verhaal van Peter zelf horen? Luister dan hier de podcast:

“Daar lag ik ‘s nachts van wakker”

Wat verder in de tijd, in de jaren 70, kwam er een serie uit genaamd ‘The Persuaders!’, met Roger Moore en Tony Curtis in de hoofdrol. Tony Curtis reed in een Ferrari Dino, echter keek Peter maar om één reden naar die serie: de Aston Martin DBS waar Roger Moore in reed. Een auto waar hij ‘s nachts van wakker lag. Het Aston Martin zaadje groeide uit tot een Aston Martin stekje.

Voor altijd in zijn geheugen gegrift

En in 1977 groeide het Aston Martin zaadje uit tot een volwaardige Aston Martin struik. Want wat er toen gebeurde zal hij nooit vergeten. Peter was met zijn vriendin een gezellig avondje uit in Rotterdam West waar zij woonden. Ze liepen na afloop naar buiten en ineens stond Peter oog-in-oog met de auto van zijn dromen: een gloednieuwe, zwarte Aston Martin Vantage. Een auto die toentertijd enorm opviel tussen alle Opel Kadettjes, Volkswagen Golfjes en Toyota Corolla’s die het straatbeeld vulden. En op dat moment dacht Peter bij zichzelf: “Als ik ooit die vrouw kan regelen én de auto, dan heb ik het bereikt in mijn leven”. In 1983 trouwde Peter met zijn vriendin, dat was vinkje één. Maar het duurde nog even voordat het tweede vinkje gezet kon worden.

Hard werken om je dromen uit te laten komen…

In de jaren 2000 begon Peter met het importeren van Mercedes-Benz youngtimers. Na zo’n twintig jaar inkopen, handelen en verkopen had Peter het goed voor elkaar. Hij reed in een prachtige SL55 AMG in de kleur Chromaflair. Een geweldige auto.. maar het was geen Aston Martin. Het bleef maar bij hem kriebelen en op een dag zag hij een oranje Aston Martin V8 Vantage S te koop staan in Praag. Een kans die Peter niet voorbij wilde laten gaan. Dus, na zijn vrouw met wat moeite overtuigd te hebben, stapte hij zonder enige twijfel in de auto richting Praag om na zo’n 60 jaar eindelijk zijn droomauto te kunnen kopen.

… en om ze te overtreffen

Maar daar stopt het verhaal niet. Want na de auto precies naar zijn zin te hebben gemaakt met Aston Martin V12 Vantage S onderdelen, was de auto voor Peter ‘klaar’. En wanneer bij Peter een auto ‘klaar’ is, dan gaat de auto weg. Zelfs als het een droomauto is. Dus, de zoektocht kon beginnen naar een waardige opvolger. Een level-up van de oranje Aston Martin Vantage. En die vond Peter in Zuid Duitsland: Een Aston Martin Vantage uit 2022, met een 510 pk sterke, handgeschakelde 4-liter V8 biturbo van AMG onder de kap. En dat is de donkergroene Aston Martin Vantage die je op de prachtige foto’s gemaakt door Lennart op deze pagina ziet.

En ook die Aston Martin Vantage bleef niet standaard, want dat vindt Peter saai (Amen!). Dus koos Peter voor gele striping passend bij de gele remklauwen, carbon spiegelkappen, carbon dak, carbon uitlaatsierstukken, carbon zijschermen met koelsleuven, een subtiele verlaging en prachtige, 21 inch bronzen Concaver velgen. Een schitterend totaalplaatje rechtstreeks uit de dromen van Peter. Dromen die ooit begonnen bij een apie van 7 jaar.

Het verhaal van Peter zelf zien? Bekijk dan hier de YouTube video:

Specificaties

Merk + model
Bouwjaar
Motor
Vermogen
Koppel
Versnellingsbak
Topsnelheid
0 – 100 km/u sprint
Modificaties

Aston Martin Vantage
2021
AMG 4.0 V8 Twin turbo
510pk
685 Nm
7 versnellingen, handgeschakeld
306 km/u
3.8 seconden
Verlaagd, gele striping, carbon zijschermen met koelsleuven, carbon spiegelkappen, carbon dak, carbon uitlaat sierstukken, 21 inch, bronzen Concaver velgen